Danska stänger av torkad frukt är det senaste tillskottet av Ä-märkta produkter.

Castus frukstång banan dansk
Castus fruktstång
med banan.
Ingredienser:
dadlar 79%,
bananer 18%,
solrosolja, vatten.
Istället för socker, konsistensmedel och färgämnen, som utgör basen i vanligt godis, innehåller fruktstängerna från den danska tillverkaren Castus nästan uteslutande torkad frukt. 

Basen består av dadlar och i vissa stänger russin, som sedan har smaksatts med banan, blåbär, jordgubbar, päron eller nötter. Ingredienserna valsas till platta stänger tillsammans med lite vatten och solrosolja.

– Äntligen jobbar vi på Sinne & Smak med vår första äkta vara. Förhoppningsvis det första steget av många, säger Daniel Velin på den svenska agenten Sinne & smak, som just nu är i full färd med att trycka upp svenska förpackningar.

Stängerna, i danska förpackningar, säljs redan nu i ett antal butiker i Skåne, bland annat flera Ica-butiker, Tempo och Green matmarknad. Men Daniel Velin hoppas kunna lansera dem på bredare front i början av nästa år. Stängerna säljs i påsar om fem.

Till helgen finns möjlighet att lära sig mer om Castus fruktstänger på mässan Älska mat & vin i Slagthuset i Malmö. Den startar i morgon fredag den 26 oktober och fortsätter sedan hela helgen. Castus finns i monter E 42.


Annons