Snart släpps Mats-Eric Nilssons nya bok "Saltad nota. Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog". Här bjuder han Äkta varas läsare på ett litet smakprov ur boken:

CitatteckenAlldeles intill kakmontern fångar en fotoaffisch mitt intresse. Den gör reklam för något som kallas cold cream, vilket jag dittills uppfattat som en hudvårdsprodukt med huvudsakligen kvinnlig målgrupp. Här betecknar det istället ett slags efterrätt som uppges kunna ge »bra marginaler« trots »liten arbetsinsats«. Säljtexten, som riktar sig till kaféägare och krögare, återges här i sin helhet:


»Cold Cream, din väg till snabba inkomster. En svalkande snabb dessert som kan varieras i det oändliga. Enkelt vispar du ihop innehållet i påsen med mjölk, häller det i Cold Cream-maskinen och väntar cirka 45 min. Sedan tar du en bägare eller ett glas och fyller det med cold cream. Dekorera med hackade nötter, kakao, färsk frukt, någon topping eller kombinationer av dessa. Servera och inkassera! Passar lika bra ensam som tillsammans med en kopp kaffe.«"


Annons