Äkta varas fruktförmedling, en del av kampanjen Rädda fallfrukten, är en av fyra finalister till konsumentpriset Blåslampan som delas ut den 17 oktober.
Fruktförmedlingen 2013-09-27"Kampanjen Rädda fallfruktens fruktförmedling är en ideellt driven webbfunktion som handfast tar itu med absurditeten att massor av frukt ruttnar bort eller slängs i våra trädgårdar medan vi köper dyr frukt som färdats långt", lyder juryns motivering.

Priset delas varje år ut till en person, organisation eller ett företag som på ett utmärkt och nyskapande sätt slagit vakt om konsumenternas intressen.

 Det är väldigt kul att arbetet som vi gör uppmärksammas och att vi kan bidra till att mer frukt tas om hand, säger Äkta varas ordförande Björn Bernhardson.

De övriga finalisterna är Louise Ungerth, på Konsumentföreningen Stockholm, Elin Röös, initiativtagaren till klimatvägledningen Köttguiden och Fredrik Gertten, som gjort filmen Bananas. Läs mer om finalisterna här >>
BlåslampanBland de tidigare vinnarna finns flera andra personer eller verksamheter med matanknytning, som Mats-Eric Nilsson, Krav, Föreningen rättvisemärkt och Camilla Sparring (som startade Matupproret).

Prisutdelningen äger rum den 17 oktober i Bryggarsalen vid Odenplan i Stockholm, då ett seminarium under rubriken "Företagen och dina hemligheter" också kommer att hållas.

Läs mer om blåslampan >>

Till fruktförmedlingen >>

Läs om kampanjen Rädda fallfrukten >>


Annons