Äkta varas monter Eco now 2012

Eco now 2012.


Till helgen kommer Äkta vara för tredje året i rad att medverka vid ekologi- och hållbarhetsmässan Eco now i Stockholm. I år har vi nöjet att ha med oss hela fyra företag som har Ä-märkta produkter i montern.

OM ECO NOW
  • Plats: Münchenbryggeriet, Torkelknutssonsgatan 2, Stockholm. T-bana Mariatorget.
  • Tid: Fredag den 11 oktober kl 10.30-16.00 och lördag den 12 oktober 11.30-17.00.
På fredag riktar mässan, som hålls i Münchenbryggeriet, in sig på besökare från bransch, skolor etc, medan allmänheten är i fokus på lördagen.


I Äkta varas monter kommer vi att prata om riktig mat utan tillsatser, men även informera om motsatsen  den tillsatsfyllda och på andra vis förvanskade maten. Vi kommer också att ha en klurig tävling med fint pris.

I vår monter kommer även hela fyra företag som har Ä-märkta produkter att finnas och visa vad äkta vara är i praktiken. Dessa är:

  • Roslags-salsiccia, som gör nitritfria korvar på kött från gris, nöt, älg, vildsvin, hjort och lamm. Istället för att använda konserveringsmedel är korvarna helt enkelt frysta.

  • Virtuous spirits, som gör smaksatt vodka, men utan aromämnen, färgämnen och andra tillsatser. Virtuous vodka tillverkas helt enkelt genom att hallon, chili, citronskal, ingefära, havtorn eller vaniljstång får dra i vodka. Produkterna är ekologiska.

  • Stockpot, som gör färsk ekologisk buljong, utan smakförstärkare, jästextrakt eller aromämnen, som är standard i de flesta sorter. Här är det bara kycklingskrov respektive nötkött och nötben som har fått koka med grönsaker och kryddor och sedan silats och kylts. Produkterna är KRAV-märkta.

  • Il fornaio, som gör hantverksmässigt och tillsatsfritt surdegsbröd, som även den som har långt till bageriet kan njuta av. De förgräddas i bageriet i Köpenhamn och fryses sedan snabbt in för att sedan gräddas klart i ungen hemma. Säljer även tillsatsfria italienska skafferiprodukter. Allt är ekologiskt.

 

Äkta varas medlemmar går in gratis på mässan (se extra medlemsbrev som skickades ut början av förra veckan). Övriga kan betala i dörren eller förbeställa biljett på Eco nows hemsida, där man även kan läsa mer om mässan.

Till Eco nows hemsida >>


Annons