Fem frysta färdigrätter från Göteborgsföretaget Kitchenwiz är några av de senaste tillskotten av Ä-märkta produkter.
– Om man alltid väljer bra råvaror och hanterar dem på rätt sätt så fyller tillsatser ingen funktion, säger Per Hamberger.

Kalvfärsbiffar Kitchenwiz litenAtt göra det enkelt för konusmenten är grundidén bakom företaget Kitchenwiz.

 Att hinna sätta sig in i näringslära, mattrender och larm om farliga tillsatser är nästan en heltidssyssla idag. Man vill äta rätt, umgås och laga mat i sitt moderna kök, men tiden räcker inte till. Då hjälper vi till, säger Pär Hamberger, som har startat företaget tillsammans med frun Helena.

Själv har han jobbat som kock i 25 år och bland annat lagat mat till USA:s dåvarande president George W. Bush på den egna restaurangen Råda säteri strax utanför Göteborg.

I nuläget är det fem rätter i Kitchenwiz djupfrysta serie Backup som har Ä-märkts: Boeuf bourgignon, Kalvfärsbiff i skogssvamps- och rödvinssky, Kyckling i gul curry, Köttbullar med gräddsås och Viltfärsragu.
Kitchenwiz köttbullar mellanRätterna levereras till dörren eller för avhämtning i butiker i Göteborgsområdet. Förutom Backup-produkterna säljer företaget också förberedda rätter, Already, som kunden själv lägger sista handen vid hemma i köket. Dessa är i nuläget inte Ä-märkta.

 I och med att vi redan arbetar utan tillsatser tyckte vi det var spännande att få en ”stämpel” på vårt arbete. Vi har börjat med några klassiska rätter som många känner till och tycker om, men ändå inte tar sig tid att laga själva, säger Pär Hamberger.


Kitchenwiz banner 200


Annons