Skånska Kullaflyg är snart inte längre ensamma om att servera närproducerad kvalitetsmat till sin resenärer i luften. Nu satsar även de resterande sju bolagen i Sverigeflyg på samma koncept.


Trista industrilagade rätter – eller ibland ingen mat alls. Så ser ofta matutbudet i luften ut idag. Men skånska Kullaflyg har de senaste åren gjort tvärt om. Istället för tillsatsfylld och prispressad mat serverar de vällagad mat gjord på närproducerade skånska råvaror, något som har varit väldigt framgångsrikt.


I samarbete med White guide ska nu konceptet introduceras inom hela Sverigeflyg, där Kullaflyg är ett av partnerföretagen.


– För oss handlar det inte om att det ska vara lyxig mat, utan bra mat med goda smaker tillagade på närproducerade råvaror från de regioner vi flyger från. Vi är väldigt glada att kunna göra detta i samarbete med White guide och på så vis kunna bidra i arbetet att lyfta Sverige som ett gastronomiskt land, säger Sverigeflygs vd Christer Paulsson i ett pressmeddelande.


Tillsammans med lokala restauranger och kockar ska separata menyer för de olika destinationerna tas fram. I Sverigeflyg ingår förutom Kullaflyg också Blekingeflyg, Flysmåland, Golden air, Gotlandsflyg, Kalmarflyg och Sundsvallsflyg som flyger mellan Bromma flygplats i Stockholm och åtta permanenta destinationer runt om i landet, samt charterflyg på säsongsbasis.


Ivar Nilsson


Annons