På Äkta vara årsmöte valdes Kicki Theander till ny ordförande för föreningen. Björn Bernhardson är kvar i styrelsen som vice ordförande och kommer även fortsättningsvis att vara verksamhetsledare.

En annan nyhet är att kocken Paul Svensson blev invald i styrelsen.
Kicki halvb– Det är ett fantastiskt fint förtroende. Jag kommer att jobba för att öka kännedomen om Äkta vara som förening och om märkningen för att på så sätt kunna göra maximal nytta för våra medlemmar och för konsumenter i allmänhet, säger den nya ordföranden.


Skälet till bytet av ordförande är att Björn själv länge har tyckt att ordförande och verksamhetsledare bör vara olika personer.


– Det har inte varit varit optimalt att jag har suttit på två stolar. Nu kan jag lägga mer energi på den operativa verksamheten, säger han.


Det valdes också in två nya personer. Den ena är kocken, kokboksförfattaren och tv-profilen Paul Svensson, som slåss för råvaror och ekologisk och hållbar mat. Han har jobbat på flera toppkrogar och placerat sig femma i kock-vm, men har på senare tid alltmer engagerat sig för att öka medvetenheten om maten på ett bredare plan.

Paul Svensson port[Jakob Fridholm]
– Äkta vara och Mats-Eric Nilsson, med sina böcker, har satt fingret på ett problem som har gett ett stort utslag för matindustrin och restauratörer, framförallt när det gäller tillsatser. När det gäller matkvalitet finns det ännu mer att göra. Förhoppningsvis kan jag bidra med ett restaurangperspektiv på saker och ting, säger han.

Marika Härstedt 100 150Den andra nykomlingen är suppleanten Marika Härstedt, en konsument från Malmö som bland annat engagerat sig för att lyfta fram Ä-märkta produkter i sina lokala livsmedelsbutiker.


Den nya styrelsen valdes vid Äkta varas årsmöte den 15 maj och består i övrigt av Eva Bernhardson, Malin Söderkvist och Emilia Wiik, som ordinarie ledamöter, samt Peter Streijffert, som suppleant.


Läs vårt pressmeddelande här >>

Läs mer om styrelsen här >>

Annons