En ny restaurang med inriktining på ekologiskt och tillsatsfritt har öppnat på Arlanda, baserad på Ä-märkta produkter från Due Santi.

– Trattoria Milano är en italiensk restaurang och bar i modern tappning som erbjuder pizza, pasta, sallad och ett urval av italienska viner och kaffe. Maten tillagas på beställning framför gästen. Vi inriktar oss på högkvalitativa, hantverksmässiga och ekologiska produkter, helt fria från tillsatser, säger projektledaren Nina Johansson.

Många produkter är dessutom Ä-märkta, dock inte rena råvaror som kött och grönsaker eftersom Äkta vara inte märker dessa. Men bland annat all salami, pesto, oliver, soltorkade tomater, kronärtkockshjärtan och färsk pasta är märkt. Bakom konceptet står företaget HMS Host, som driver restauranger på en rad flygplatser och tågstationer runt om i världen. Den nya restuarangen ligger i Sky city på Arlanda.
– För folk på resande fot är det svårt att hitta restaurangalternativ som erbjuder ”riktig” mat. Det är näst intill omöjligt att hitta restauranger som söker inrikta sig på ekologiska produkter eller produkter fria från tillsatser på flygplatser, säger Nina Johansson.

Menyn är framtagen i samarbete med Pierre Spiridon Calais och Kommvission AB, vars Ä-märkta- och ekologiska produktserie Due Santi ligger till grund för hela menyn.

– Jag tycker det är jättespännande att få vara så djupt involverad i detta unika projekt där HMS Host satsar helhjärtat på kvalité. Vi konsumenter är som oftast lyckligt ovetande om vilka råvaror, tillsatser och smakgivare som gömmer sig i oförpackad mat. Bakom de litterära och färgglada framställningarna på restauranger, caféer och i den manuella disken på dagligvarubutiken, gömmer sig oftast en gråare sanning. Här har HMS Host valt att redan bakom kulisserna, sätta ribban högt med en näst intill unik närvaro av ekologiskt, tillsatsfritt och Ä-märkt, speciellt i en flygplatsmiljö, säger han.

Sedan tidigare finns ytterligare en restaurang på Arlanda som säljer Ä-märkt mat. På Taste of Sweden, som även den drivs av HMS Host, säljs mat som lagas av Pierres andra företag Good Food Sigtuna AB med sitt "Chef in a box".
Annons