Oavsett om du sitter framför datorn eller står i butiken är det nu en smal sak att hitta äkta varor – utan en massa tillsatser.

– I dagsläget är över 700 produkter Ä-märkta, vilket har gjort att det behövts ett nytt smart gränssnitt för konsumenten att hitta bland dem, säger Äkta varas verksamhetsledare Björn Bernhardson.

De tidigare listorna har ersatts med en snabb och smart sökfunktion, en webbapp, som fungerar lika bra i datorns webbläsare som i den smarta mobiltelefonen. Lägg den med fördel som ett bokmärke på mobilens hemskärm – för extra snabb åtkomst.

Ta reda på om produkten som du hittat i butiken är Ä-märkt eller använd den för att hitta produkter värda namnet – jordnötssmör gjord på bara jordnötter, charkprodukter utan nitrit eller buljong som inte bygger på smakförstärkare. Som en extra service finns också produkternas ingrediensförteckningar och streckkoder tillgängliga.

Du hittar den nya webbappen på aktavara.org/produkter

Sedan i våras är hela Äkta varas sajt dessutom gjord med följsam webbdesign, så att den automatiskt anpassar sig till smarta mobiltelefoner och surfplattor.
Annons