50 000 besökare, intressanta seminarier, livsmedelspolitisk debatt och mattävlingar – men framförallt massor av god mat. Det var vad mässan MAT2014 i Växjö, som hölls mellan torsdag och lördag, bjöd på. I Äkta varas monter var det full rulle.


Tillsammans med ett stort antal lokala, men också tillresta, mathantverkare hade Äkta vara sin monter i det gigantiska tältet för matmarknaden, som rests på Stortorget. Förutom att värva nya medlemmar och berätta om föreningen och Ä-märket, så hade vi en tävling som gick ut på att gissa antalet tillsatser i tio typiska fredagsmysprodukter. Rätt svar var 46 stycken. Den som kom närmast, med 45, var Viktoria Janovskis från Mölndal och vinner en snygg tygkasse. Grattis!



Mats-Eric Nilsson, som också höll föredrag under mässan, var i montern på lördagen och signerade och sålde böcker och berättade om magasinet Hunger där han är chefredaktör.



Ett företag med Ä-märkning hade ett stånd på marknaden, Fredrikssons från Öland. Där stod Christer Fredriksson och sålde marmelad, chutney och gelé. De ställde också upp i SM i mathantverk, som i år avgjordes under mässan, och kammade hem guld för sin Het äpple & aprikoschutney i chutneytävlingen och silver för sin Honungspäron & ingefäramarmelad i klassen kryddad marmelad.



Annons