Tillsatsfria tacomixer  utan socker eller salt. 100 procent kryddor är Spicemasters recept. Nu har de blivit Ä-märkta.

De flesta vanliga kryddblandningarna innehåller betydligt mer än bara kryddor. De består ofta till övervägande del av salt och socker och piffas dessutom till med tillsatser som smakförstärkare, surhetsreglerande medel och färgämnen samt olika aromämnen. Spicemasters produkter är dock ett undantag. De består endast av kryddor.

Vi tycker att livsmedel ärligt ska visa vad de innehåller och att de bästa råvarorna används och att du som konsument själv ska välja hur mycket socker och salt du vill konsumera. Många vill vara försiktiga med intaget av salt eller socker. Därför är våra kryddmixer fria från salt och socker, säger Peter Kock på företaget Gourmeco som äger varumärket.

 Vi gör allt för att våra kryddor och kryddmixer skall hålla etisk, miljömässig och kulinarisk toppklass. Men också för att vi tror att du vill veta vad du använder i köket. Just kunskap om råvarornas kvalitet brukar göra matlagning roligare och godare.

De två Ä-märkta produkterna är en tacomix och en fajitamix, som dessutom är ekologiska. De går att hitta i välsorterade livsmedelsbutiker.

 Det är ett naturligt val för oss att samarbeta med Äkta vara och deras värderingar för bättre matkvalitet och mindre tillsatser, säger Peter Kock.

Spicemasters hemsida >>


Annons