Korvhantverk vann två guldmedaljer i SM i Mathantverk 2015, för sin Ä-märkta färska parmesankorv samt sin lufttorkade fänkålssalami. "Här är en korvmakare som kan sin sak!", skriver juryn.


Parmesankorven tävlade i kategorin färskkorv. I den, precis som i alla av företagets färska korvar, används naturlig mjölksyrning istället för nitrit för att uppnå hållbarhet. Så här lyder juryns omdöme:

"Här är en korvmakare som kan sin sak! Korven känns lyxig och exklusiv med en spännande ostsmak."

Också fänkålssalamin, som tävlade i kategorin lufttorkade korvar, fick ett fint omdöme från juryn:

"Fantastiskt hantverk som ses redan på utseendet. En produkt som håller internationellt. Härlig och ärlig köttsmak. Ytterst vällyckad. Som att vara på semester och njuta..."

– Det är fantastiskt att det som för drygt fyra år sedan började som ett experiment, med färskkorvar hängandes över badkaret hemma i Spånga, nu är ett livskraftigt företag som levererar hantverksmässiga produkter i absolut toppklass, säger grundaren företagets  grundare Jon Randow.

I tävlingen, som avgjordes under mathantverksmässan Saerimner i Östersund, prisades också produkter från två andra producenter som använder Ä-märket, Guldbyns och Fredrikssons smakhantverk. Just dessa vinnande produkter var dock inte Ä-märkta, men väl goda, enligt juryn.


Se alla vinnarna här >>


Ivar Nilsson

Annons