Ät choklad och uppmuntra bönder att sluta odla koka och istället börja producera kakao. Chocoleros choklad är dessutom ekologisk och fri från tillsatser.

Genom att köpa Chocoleros choklad hjälper man på flera olika sätt latinamerikanska kokaodlare att överge sina olagliga plantor för att istället börja odla något som är både närande och fredligt: kakao. För varje köpt chokladprodukt så skyddas 1 m² mark från att bli en kokaodling för en säsong.

För varje såld chokladkaka går dessutom en krona i mikrolån till kakaobönder och ytterligare en krona till en svensk organisation som arbetar mot missbruk. Denna organisation kommer väljas ut på Chocoleros facebooksida med hjälp av deras följare.

Chocolero gör tre chokladkakor: mörk, mörk med kaffe och mjölkchoklad, samt chokladdragerade kakaonibs och kaffebönor – kallade "crack" (en biprodukt vid kokainframställning). Alla utan aromämnen och tillsatser som sojalecitin. Dessutom är all kakao ekologisk och inköpt från Fairtrade-certifierade kooperativ. I Sverige säljs de av det nystartade företaget Limera AB, som också har Ä-märkt produkterna.

Inledningsvis finns de att köpa på Tantens gröna i Uppsala, Gryningen i Stockholm och att beställa på Cdon.

Läs mer på Chocoleros hemsida >>

Följ Chocolero:

instagram.com/chocolerosweden >>

facebook.com/chocolerosweden >>


Annons