Glöm tråkiga godishyllor. Nu vill Coop sätta färg och fart på godisförsäljningen, berättar de i ett pressmeddelande. Butikskedjan har nyligen avslutat ett pilotprojekt med syftet att öka försäljningen av just dessa sötsaker. Visserligen äter vi svenskarna mest godis i hela Europa, konstaterar Coop i förbifarten, men landar ändå i slutsatsen att vi borde kunna proppa i oss ännu mer.

I pressmeddelandet berättar de om hur de med hjälp av lekfulla färger och mönster, designbelysning och bakgrundsmusik har ökat försäljningen av lösviktsgodis i två testbutiker. Nu ska det framgångsrika konceptet rullas ut över landet, så att fler kunder kan "inspireras" att köpa mer i de "moderna" och "lekfulla" godisavdelningarna, för att använda Coops egna ord.

Äkta vara undrar: Ska vi verkligen äta mer godis? 2024? De flesta unnar sig nog lite gott då och då, men många tycker samtidigt att det är svårt som det är att motstå de lockande sötsakerna. Liksom andra butiker vill Coop förstås öka sin försäljning, men bryr de sig inte alls om vad det är de säljer? Vilket är egentligen butikernas ansvar?

Ivar Nilsson

Annons