Finanskrisen har gjort det tufft för de stora hotellkedjorna. Mer än tidigare tvingas de konkurrera med priser och särskilda erbjudanden. För den som bor på hotell blir det tyvärr ofta en besvikelse om man tänker sig en bit mat i hotellrestaurangen. Oinspirerat och utslätat, svårt att veta om man är i Eslöv eller i Umeå.

Men kanske kan matkvalité bli nästa argument för hotellen att locka gäster. Scandic Hotels ska, enligt Svenska Dagbladet Näringsliv inleda ett samarbete med den brittiske kocken Jamie Oliver som under många år arbetat för att höja matkvalitén i skolor och ute i samhället. Han har också protesterat mot kycklingars uppväxtförhållanden.

Självklart är det en affärsuppgörelse som båda parter ska tjäna på. Företaget Jamie Oliver exponeras och hotellkedjan lånar hans goodwill. Jamie Oliver kommer att komponera menyer och skriva recept. Och kanske kan uppgörelsen på sikt ge en skjuts åt den ekologiska kycklinguppfödningen, om det visar sig att Jamie ställer krav på den stora hotellkedjan att bara använda kvalitetskyckling som haft en god uppväxt. Då kanske fler uppfödare vågar satsa.
Annons