”Den hjemmelige kokken. Noen har jukset med maten din”,  hette Mats-Eric Nilssons första bok när den kom ut på norska förra året. Boken blev mycket uppmärksammad även i Norge och alldeles nyligen kom uppföljaren Ekte vare ut på Spartacus förlag.

Norrmännen är mitt i slutspurten av en brinnande valkampanj. En recensent i den nationella landsbygdstidningen tycker att matkvalitet borde vara på den politiska dagordningen.
”Denne boka er et nyttig verktøy for folk som er opptatt av matkvalitet. Den kan også brukes som inspirasjon til politisk arbeid. Matkvalitet er ikke akkurat noen «burning issue» i denne valgkampen, men det burde det være. Hvorfor får vi ikke vite hvilke sprøytemidler som er brukt på matvarene i butikken? Hvorfor er det umulig å få kjøpt økologisk fløte i dette landet? Hvorfor må ikke produsentene oppgi hvor mye luft isboksen inneholder? Hvorfor trenger ikke alkoholholdige drikker å innholdsdeklareres? Hvorfor skal maten som serveres i barnehager og SFO være så billig? Og hvorfor får vi, med noen hederlige unntak, så elendig mat på sykehus?”

Frågor som också borde platsa på den svenska valagendan när det är dags.

*Den hemlige kocken har också översatts till finska Petos lautasella heter den (WSOY).

Annons