Intresset för mat utan tillsatser och matkvalitet har vuxit sig till en folkrörelse de senaste åren. Seniorer, medelålders, barnfamiljer och ungdomar visar nyfikenhet för vad man kan hitta bra mat. Äkta vara får ofta mejl från elever och studenter som skriver projektarbeten i ämnet.

Ett resultat av ett sådant projektarbete är häftet ”Den goda frukosten. Börja dagen utan tillsatser” av Madeleine Högberg.

I höstas startade Anders Verf, som går på samhällsprogrammets i Falun ett företag inom ramen för sin gymnasieutbildning. Det fick namnet Tillsatsboken UF (ung företagsamhet). Tillsammans med Madeleine Högberg som går på naturvetenskapliga programmet i Ludvika har de utformat ett informativt häfte med recept för en bra start på dagen. ”Om du föredrar en frukost utan tillsatser är detta en bok för dig, skriver de i sin inledning.

I boken ges information om tillsatserna och hur de märks, de tar upp förhållandet mellan tillsatser och varans prislapp och ger en introduktion till vilka tillsatser man kan få i sig under en vanlig frukost. Del tre i boken är en receptdel för inspiration.

Läs på deras blogg och beställ>>

Annons