Nu är det dags för Äkta vara att ta ett nytt steg. I november kommer butiksgruppen Matrebellerna att introducera Äkta vara-märkningen i sina cirka 34 butiker.

bjorn_liten– Det är jätteroligt att intresset växer. Att märkningen nu sprids till ytterligare butiker på orter där City Gross inte funnits, innebär att många fler konsumenter får lättare att undvika tillsatser i maten, säger Björn Bernhardson, ordförande i Äkta vara.

Syftet med märkningen är att hjälpa konsumenter som vill undvika tillsatser att göra medvetna val.
City Gross blev för snart ett år sedan först med att använda märkningen i sina butiker.

– Konsumentresponsen mätt i den positiva försäljningsutvecklingen för Äkta vara-produkter visar att märkningen är här för att stanna, säger Carola Grahn, ansvarig för märkningen inom BergendahlsGruppen där City Gross ingår.

Nu är det alltså dags för Matrebellerna att gå samma väg. Där ser man märkningen som en konkurrensfördel.

För att en produkt ska få märkas måste den godkännas av föreningen Äkta vara som endast godtar två av de flera tusen tillsatser och aromämnen som ingår i dagens livsmedel.

På grund av den pågående debatten om tillsatser och matkvalitet är intresset från livsmedelsindustrin stort.
– Just nu är många både stora och små aktörer inom branschen intresserade av Äkta vara-märkningen så vi räknar med en fortsatt positiv utveckling, säger Björn Bernhardson, Äkta vara.

Annons