För två år avslöjade Mats-Eric Nilsson vinindustrins hemligheter i boken Château Vadå. Många av de viner som fyller Systembolagets hyllor visar sig nämligen vara långt ifrån så genuina och hantverksmässiga som de framställs som. Istället kan de vara rena industriprodukter, som har framställts med en rad olika tillsatser och högteknologiska metoder.

Det fick många läsare att undra vad de ska välja istället för dessa industriviner. Den fristående uppföljaren Nyfiken på naturvin handlar om just det.

– Trycket blev liksom för stort. Mängder av läsare har hört av sig och undrat: Men vad kan man dricka då?, säger Mats-Eric Nilsson.

– En del har hört talas om naturvin, men hur många vet egentligen vad det är? Det verkar helt enkelt som att det finns ett stort behov av en riktig naturvinsguide.

Den nya boken, som släpps i dagarna, är både användbar och inspirerande för vinkonsumenten. Den svara på de flesta frågor som konsumentens skulle tänkas kunna ha om naturvin. Bland annat hur man får tag på det.

– Just det sista är förstås en viktig del av boken. Särskilt som Systembolaget i det här fallet inte gör något alls för att guida sina kunder, säger han.

Ivar Nilsson

Medlemsrabatt
För dig som är medlem i Äkta vara vill vi passa på att berätta att det vi har ordnat en liten rabatt på boken. Mer information kommer i medlemsbrevet som skickas ut i nästa vecka.

Annons