Johannes Cullberg, grundare av Paradiset, är ett av tre nytillskott som valdes in i styrelsen vid Äkta varas stämma på onsdagskvällen.

– Jag är väldigt stolt över att få ingå i den finaste styrelsen som finns för alla oss som brinner för riktig mat och ser fram emot att fortsätta kampen för Äkta vara istället för tillsatser, säger han.

Den andra nya ledamoten är sommeliern Anna Mellfors, som bland annat driver naturvinsbaren Gemla.

– Jag ser mycket fram emot att vara en del av en dynamisk organisation med så mycket kunskap om frågor som jag länge brunnit för. Det kommer att bli roligt att få bidra med min erfarenhet från vinvärlden och framför allt jobba ännu hårdare för att också viner ska få en innehållsförteckning så att även vinälskare kan göra medvetna val, kommenterar hon utnämningen.

Det sista nytillskottet är Olga Grönvall Lund, som väljs in som suppleant. Hon har bland annat grundat organisationen Reformaten och ligger bakom communityt och smörgåsföretaget Mäckish.

– Jag tackar stort och känner mig hedrad för att ha blivit invald i styrelsen. Jag ser fram emot att bidra till föreningens toppenarbete, låt oss göra det lätt att äta rätt för alla!

I styrelsen sitter även: Christian Callert, ordförande, Björn Bernhardson, Ulrika Brydling, Eva Bernhardson och Christina Möller.

Annons