Visste du att i princip all julmust görs av ett hemligt extrakt som tillverkas av ett företag i Örebro? Med samma blandning av extrakt, aromämnen och tillsatser, oavsett vilket varumärke som står på flaskan. Det berättade Äkta vara om i en film inför julen 2018. Se den här.

Men nu finns det ett alternativ: Real Julmust från TÖRST.

– Jag har alltid älskat julmust och har länge varit nyfiken på vad det är som den egentligen smakar. Vi började grotta i smakerna och försöka se om vi kunde brygga en julmust ekologiskt, helt naturligt och enligt våra premisser. Vi har under lång tid testat oss fram med olika recept och nu är vi äntligen framme, säger Ludvig Brydolf – grundare och produktionsansvarig på TÖRST.

Julmusten är Ä-märkt och precis som företagets andra läskedrycker tillverkad på ett hantverksmässigt sätt av ekologiska råvaror.

– Vi brygger julmusten från grunden, mäskar med riktig malt och kokar kryddor, frukter och örter. Inga genvägar och de bästa tänkbara råvarorna är viktigt för att göra riktigt goda produkter, vilket varit vårt huvudmål sedan vi startade TÖRST. Det är kul att se att efterfrågan på riktiga produkter är så pass stark, vi jobbar med nästan 400 kunder runtom i landet.

Här är ingredienserna i TÖRST Real Julmust:

Kolsyrat vatten, rörsocker, färskpressad citronsaft, apelsin, lingon, kornmalt, bränt socker, svarta vinbär, russin, enbär, ingefära, humle, muskotnöt, lakritsrot, vaniljstång, kanel, koriander, kardemumma, kryddnejlika.

Julmusten finns redan att förboka på TÖRSTs hemsida, med leverans till första advent, och kommer närmare jul även ut på restauranger, caféer, bagerier och butiker.

Annons