Vice vd Magnus Dafgård blev nog lite överrumplad när vi på torsdagsmorgonen debatterade färdigmat i TV4 Nyhetsmorgon. 


Jag sade att jag är imponerad över Dafgårds satsning på att rensa sitt sortiment från tillsatser, men påpekade att det bland storköksmaten – den som exempelvis säljs till restauranger – fortfarande går att hitta riktiga bottennapp.

Mitt exempel var Kanapébricka Tradition vars sex frysta kanapéer hade en innehållsförteckning som sträckte sig över tre och en halv A4-sida när jag skrev ut den i någorlunda läsbart skick.

Magnus Dafgård förnekade att detta var företagets egen produkt trots att den på hemsidan var märkt med familjens varumärke.


Efter sändningen hände följande:

Vice vd:n grep omedelbart mobilen, ringde upp sitt företag och beordrade att produkten med omedelbar verkan skulle utraderas ur sortimentet och strykas från hemsidan. Den olycksaliga kanapébrickan visade sig ingå i Dafgårds grossistsortiment, men komma från Werners Gourmetservice och på Dafgårds hemsida felaktigt märkts som företagets egen produkt. 


Dafgårds säger sig aldrig ha sålt en enda av dessa E-nummersnittar. Och den som känner sig sugen på denna exklusiva tillsatsparad får alltså vända sig direkt till Werners Gourmetservice, som importerar den från Frankrike.


Se TV-inslaget här>>
 

Annons