Att mat betyder mer än att mätta magen är nog många av oss överens om. Förutom näring betyder det också smak, tradition och social samvaro.  För att lyfta fram de olika aspekterna av mat anordnas för första gången i Sverige utbildningen Master of Food – en serie kurser om näringslära och smak skapade av organisationen Slow Food. 


– Det kommer att vara den första Master of Food utanför Italien vilket känns det extra roligt, säger Laura De Maria som är ansvarig för hela projektet och  har översatt kursmaterialet till svenska. 


Syftet med utbildningen är att träna sinnena att upptäcka smaker och fördjupa kunskapen om olika produkter och traditioner och deltagarna får tillsammans fundera över matvanor, matens sociala betydelse samt miljömässiga konsekvenser av produktion och konsumtion av livsmedel. 


Kursledare är Mirco Marconi, docent och lärare vid University of Gastronomic Sciences (Slowfooduniversitet). Han är dessutom diplomerad sommelier, och har flerårig erfarenhet som föreläsare och ledare av olika smakprovningar. 


Kursen anordnas i samarbete med Medborgarskolan i Stockholm>>. 

Annons