I anrika lokaler med gammeldags charm skapar sjunde generationens franska bagare hos Boulangerie i Malmö en blandning av genuint franska matbröd och bakverk. I helgen belönades bageriet av Gastronomiska Akademien vi en ceremoni i Riddarhuset. 

I den stora ugnen som står mitt i butiken bakas dagligen en blandning av franska levainbröd som olika typer av baguetter, pains de tradition, pains spéciaux och även bakverk från brioche till fougasse Mentonnaise. Allt bröd bakas efter sydfranska originalrecept från 1800-talet.

– Vi är mycket glada för utmärkelsen säger Johan Solive, som tillsammans med Lars Andersson startade Boulangerie för drygt två år sedan.

Det växande matintresset och en ökad konsumtion av riktigt bröd är också något som gynnar Boulangerie.

– Vi märker ett ökat engagemang, kunderna frågar mycket mer om de olika bröden och uttrycker också en stor uppskattning för vår presentation och inredning i butiken, säger Johan Solive. 

Nästa steg blir att sprida den franska brödkulturen genom ett franchise-koncept som möjliggör lönsamhet för unga entreprenörer i bageriyrket. Målsättningen är att öppna mellan sex och tio nya butiker under 2012.

Hitta till La Boulangerie>>

 

La boulangerie stor

Annons