Konsumenter väljer att köpa allt mer nybakat, oförpackat bröd. Det är anledningen till att Saltå Kvarns flyttar in sitt ekologiska, nybakade och tillsatsfria premiumsortiment  i ett antal livsmedelsbutiker. Det blir egna brödskåp med dagsfärska hantverksmässigt bakade bröd, mer konsumentinformation och mindre anonymt än vanlig bake-off. 

–Våra oförpackade, nybakade bröd är mycket efterfrågade, men har hittills bara funnits tillgängliga i våra två egna butiker, säger Jan Gustafsson, som är marknadschef på Saltå Kvarn. 

Nu blir hela det sortimentet tillgängligt för väldigt många fler, till att börja med i 25 livsmedelsbutiker i Stockholmsområdet, 

Satsningen gäller 20 ekologiska, nybakade, oförpackade brödsorter bakade på ett hantverksmässigt sätt med surdeg, stenmalet mjöl utan mjölbehandlingsmedel, handknådning och långa jästider. De flesta enligt recept av Saltå Kvarns mångårige bagarmästare och kursledare Manfred Enoksson. .

– Det finns en klar konsumenttrend mot mer nybakat, oförpackat bröd och en högre kvalitetsmedvetenhet kring bröd. Det här sättet att presentera och sälja mer profilerade färskbrödssortiment tror vi kommer att bli allt vanligare och attraktivare i livsmedelshandeln, säger Jan Gustafsson.


Här finns Saltå kvarns premiumbröd >>


Saltå bageri Bromma

 

Annons