Det kan snart bli lättare att hitta ekologiskt kött i butikerna. Svenskt Butikskött satsar på fördubblad försäljning av Krav-märkt kött inom tre år. Man ska också försöka hitta en marknad för kokt höns.

Till sin hjälp tar man Dirk van der Krogt, som tills nyligen var marknadsansvarig på Ekologiska Lantbrukarna, är en del i Svenskt Butikskötts strävan att växa på marknaden för ekologiskt kött. Svenskt Butikskött är i dag redan idag marknadsledande på styckning av KRAV-djur. Man säljer till alla de stora kedjorna, flera olika gårdskoncept och under eget varumärke. Man bedriver även charkproduktion. Alla djurslag finns idag i sortimentet sedan man även tagit över en del av styckningen av Bosarpskyckling.

Svenskt Butikskött vill också försöka hitta en marknad för kokt hönskött, för att få mer avsättning för uttjänta värphöns, enligt sajten Ekoweb. Tidigare var kokt höna vanligt, men i dag är det i stort sett omöjligt att hitta höns, ens i en välsorterad butik. Kyckling har helt tagit över marknaden för fågel.  Hönsen massavlivas istället och går ofta till rötning för biogas. 


 

Annons