Maten på flygplatser brukar inte sällan vara både tråkig, dyr och kryddad med tillsatser. Men inte alltid. Nu kan man faktiskt bli serverad Chef in a box Ä-märkta rätter på både Arlanda och Skavsta.

Taste of Sweden Arlanda rätterRestaurangerna på flygplatserna är ofta stora kedjor, som inte sällan har en hel del tillsatser i maten, vilket man kan läsa om i Mats-Eric Nilssons senaste bok Saltad nota. Men sedan maj i år erbjuder HMS Host, ett av de företag som driver många av restaurangerna, resenärerna ett tillsatsfritt alternativ.


Bakom maten står företaget Good food Sigtuna, som säljs "air side" på Arlanda i restaurangen "Taste of Sweden", som nyligen återinvigdes efter en omfattande renovering, samt på Skavsta flygplats utanför Nyköping. Maten lagas, sous vide-förpackas och kyls i Sigtunaföretagets kök i Arlandastad och värms sedan i vattenbad eller i varmluftsugn med ånga på restaurangen innan den läggs upp på tallriken.


Rätterna, Klassisk fiskgryta, Lasagne och Köttbullar med gräddsås och kokt potatis, säljs även i livsmedelsbutiker under varumärket Chef in a box och har då Äkta varas Ä-märke på förpackningen. De innehåller förstås inga tillsatser och många av råvarorna är dessutom lokala.


Värt att notera är att det bara är de varma rätterna som kommer från Chef in a box och alltså är tillsatsfria.


Taste of Sweden Arlanda


Annons