Obs! Bilden är ett fotomontage.


Santa Maria tar bort ordet "guacamole" i namnet på utskällda dippen.


Efter att tv-programmet Plus tagit upp företagets "Dip guacamole style"  med ynka 1,5 procent avokado  som ett exempel på en produkt med vilseledande namn svarar nu Santa Maria på kritiken.


"I inslaget i Plus kallades produkten konsekvent för Guacamole av reportern vilket gav ett felaktigt intryck, eftersom det inte är en traditionell guacamole. Det är en dipsås inspirerad av guacamole", skriver företaget i ett pressmeddelande.


Men trots det har de ändå bestämt sig för att byta namn på produkten.


"Det är viktigt för oss att våra produkter är tydliga i sin utformning och vi är uppriktigt ledsna för att våra konsumenter missförstått namnet. Produkten är ingen klassisk guacamole och för att ingen längre skall missförstå namnet kommer vi att ta bort ordet guacamole."


Innehållet och den låga avokadohalten skriver de dock att de inte kommer att ändra på.


Hur det nya namnet kommer att lyda är fortfarande oklart. Bara "Dip" eller "Dip style" känns kanske inte så troligt. Det kan också dröja till januari 2015 innan burkar med det nya namnet finns ute i alla butiker, uppger företaget.


Produkten, som har sålts i 10 år, har även tidigare hamnat i blåsväder då den då hade avokadofrukter avbildade på framsidan samt namnet "Guacamole dip". Men efter påtryckningar har både namn och design bytts ut till dagens variant.


Läs mer:

Fejkguacamole byter namn >>


Annons