Sedan lanseringen i mitten av mars har Äkta varas tjänst Naturvinsguiden blivit omskriven i flera medier.


"Läste du om naturvin på dryckessidan häromveckan? Blev du sugen på att testa? Nystartade Naturvinsguiden vill hjälpa konsumenter att hitta rätt i djungeln", skrev Dagens nyheter för två veckor sedan.


Och i fredags handlade Sanna Blomquists vinkolumn i samma tidning om just dessa – hittills – svårfunna och svårdefinierade viner. Av just detta skäl tipsas också om vår guide samt några av de 115 ingående vinerna:


"Eko-, bio- eller naturviner utan stämpel är svåra att hitta på Systembolaget, men de finns. Den nya konsumentledande guiden naturvinsguiden.org ger bra hjälp."


Vinsajten Vinjournalen.se har tagit fasta på det faktum att guidens regler hjälper till att definiera och tydliggöra begreppet naturvin för konsumenten:

"Äkta Vara lanserar ny gratissajt för att definiera innehållet i naturviner", skriver man.


Även på branschsidan är man intresserade. World of Wine News har skrivit en artikel under rubriken:"Webbguide ska gör det lättare att hitta naturvin".


Släppet av guiden har också uppmärksammats i bloggosfären, där omdömet kan se ut så här:

"Det finns dock vin som tillverkas av obesprutade druvor och utan tillsatser men det har inte varit helt lätt att få tag i. Fram tills nu. För nu finns Naturvinsguiden".


Till Naturvinsguiden >>

Läs mer om Naturvinsguiden >>


Annons