Släng ut de svarta lådorna! Det skriver Miljöpartisterna Raymond Wigg och Stefan Nilsson på dagens Brännpunkt i Svenska Dagbladet idag.

De hänvisar till kritiken i boken Döden i grytan och kräver att maten på Stockholms sjukhus,, skolor och äldreboenden lagas från grunden av färska råvaror och nära den som ska äta den.

Därmed gör Miljöpartiet i Stockholm gemensam sak med socialdemokraterna och lovar förändringar efter valet.

"Mycket mat är gjord på undermåliga råvaror och innehåller därför många onödiga kemiska tillsatser som ska kamouflera innehållet. Mat som innehåller onödiga kemiska tillsatser,  genmodifierade organismer eller tillsatta härdade transfetter ska inte upphandlas", skriver artikelförfattarna och menar att mat av god kvalitet också är god ekonomi i form av minskat svinn, färre sjukhusvistelser och mer koncentrerade barn i skolan.

De rödgröna i Stockholm vill introducera så kallade Hälsokök som ingår i kampanjen Riktig mat. "Hälsokök kommer att göra dagens utdömda industrimat till historia" skriver de i sin presentation. Hälsoköken ska vara nära den som ska äta maten, maten ska vara nylagad, individanpassad, och näringsriktig.

Politikerna kommer att lova mycket inför valet. Vi är många som kommer att påminna dem om de skulle glömma.

Läs hela artikeln på SvD Brännpunkt>>
Annons