Äkta vara-märkningen finns nu i fler butiker. Från och med idag finns den även hos de fria livsmedelsbutikerna Matrebellerna. Matrebellerna

Sedan förra hösten har märkningen Äkta vara funnits i Citygross 29 butiker. Från och med idag finns märkningen även på hyllkanterna hos de ytterligare 36 handlare som ingår i sammanslutningen Den svenska matrebellen. De är fria handlare runt om i Sverige som har en gemensam inköpsorganisation genom Bergendahlsgruppen, som även äger Citygross.

– Det känns bra. Det är roligt att Bergendahls fortsätter och utökar sin satsning på Äkta vara. Att också Matrebellerna nu använder märkningen gör att betydligt fler konsumenter får tillgång till den, säger Äkta varas ordförande Björn Bernhardson.

Syftet med märkningen är att hjälpa konsumenter som vill undvika tillsatser att göra medvetna val. För att en produkt ska få märkas måste den godkännas av föreningen Äkta vara som endast godtar två av de sammanräknat flera tusen tillsatser och aromämnen som ingår i dagens livsmedel.


Annons