Fick just ett glatt mejl från Peter Streijffert, hemmakocken som i det egna köket tävlar mot Findus i grenen matlagning. Resultatet av drygt ett års duellerande är att hemlagat vinner, konstaterar Peter, nöjt.

Hans enmanstävling, som inleddes i november 2008, går ut på dag efter dag jämföra en Findus färdigrätt med en hemlagad vardagslunch av samma typ. Vem var snabbast och billigast i dag?

Och även om Peter själv enväldigt korar dagens vinnare – man måste ju väga samman tidsåtgången och kostnaden – är det omöjligt att inte bli imponerad av resultatet.

Peter leder just nu med 228-13. Hittills har hans luncher kostat 2 193 kronor medan Findusrätterna kommit upp i 6 039 kronor. Fabriksmaten har tagit 1 470 minuter att mikra medan Peter behövt 1 919 minuter för att göra sina rätter.

Att det är billigare med hemlagat är kanske inte så märkligt. Men att tidsvinsten med färdigrätterna inte är större förvånar nog desto mer. På hemsidan www.matduell.se avslöjar Peter i detalj hur han gör för att slå matjätten.

Det handlar förstås om planering och organisation. För att kunna äta bättre och godare.
Annons