Låt dig guidas till de svenska mathantverkarna i sommar! Handla kött och grönsaker i direkt från gårdarna, läska dig med riktig glass eller besök det lokala mikrobryggeriet. Det finns flera olika guider att tillgå för den nyfikna och hungriga semesterfiraren. Flera finns också i mobilen.

 

Mathantverk_appMathantverk - Resurscentrumet för mathantverkare, Eldrimner, har samlat inte mindre än 1 300 hantverksmässiga mathantverkare och gårdsbutiker runt om i landet. Nu finns guiden även som app i mobilen för både Android och Iphone.


Gårdsbutiker_2012

Gårdsbutiker 2012 - Appen, som kommer från LRF, innehåller över 1 100 gårdsbutiker, allt från självbetjäning med sparbössa till butiker med stort sortiment. Smarta funktioner som vägbeskrivningar och gps-funktion. Än så länge bara till Android, men ska komma till Iphone också.


GårdsnäraGårdsnära - Nylanserad hemsida som fungerar även i mobilen. Pröva att hitta lokala producenter med hjälp av din nuvarande position.


SverigeguidenSverigeguiden - Glöm inte Äkta varas egen guide med knappt 300 genuina matproducenter och butiker där du kan handla schyssta grejer. Nu även med kartfunktion.


Har vi missat någon guide? Tipsa oss i så fall i kommentarsfältet nedan.


Annons