Kom och träffa Äkta vara på Malmöfestivalen helgen! Mellan fredag och söndag finns vi i EkoReko-området för att prata mat.

I morgon fredag startar årets upplaga av kulturfestivalen Malmöfestivalen, som räknar med cirka 1,4 miljoner besökare. I mat- och miljöområdet EkoReko på Gustav Adolfs torg kommer Äkta vara i år att finnas på plats. Kom gärna förbi och prata matkvalitet och mat utan tillsatser!

I EkoReko-området kommer det också att finnas en matmarknad, lagas mat och bjudas på provsmakning av bland annat ekologisk, klimatsmart och rättvisemärkt mat. Färdigmatstillverkaren Spoons bjuder till exempel på klimatsmarta och tillsatsfria soppor och grytor och hos Green matmarknad, med tillhörande demokök, finns det möjlighet att både provsmaka och köpa med sig tillsatsfria och närproducerade produkter. Dessutom kommer det att finnas workshops och tips för den miljöintresserade i området.

Äkta vara finns på plats från fredag den 17 till söndag den 19 augusti, men hela festivalen pågår fram till fredag den 24. Inträdet är gratis.


Är Malmö i fel del av landet? Då kanske Uppsala passar bättre. Äkta vara kommer att medverka vid Bondens egen matfestival i Uppsala den 1 och 2 september. Där kommer även Mats-Eric Nilsson att hålla föredrag.

Annons