Köttet på pizzan var inte oxfilé. Det var inte ens nötkött  och inte heller fläsk eller hästkött.

– Man blir ju själv nyfiken på vad det är, säger restaurangägaren till Aftonbladet.


Fyndet på pizzerian gjordes vid ett besök från den västsvenska kommunens livsmedelsinspektörer, skriver Aftonbladet. Köttet i restaurangens frys var märkt "oxfilé" på förpackningen, men visade sig vid en provtagning inte ens vara nötkött. Och det kom heller inte från gris eller häst, vilket har varit vanligt vid andra förfalskningar.


AB: Vad tror du själv att det är för kött?
– Jag vet inte. Det ser ut som oxfilé men man blir ju själv nyfiken på vad det är, säger restaurangägaren, som köpt köttet från en stor grossist.


En utökad analys ska nu göras för att artbestämma det nu beslagtagna köttet. Men inspektörerna har vissa misstankar. Vid en inspektion på en närliggande pizzeria tidigare i höstas hittade man nämligen "oxfilé" som i själva verket visade sig komma från vattenbuffel. Det kom dock från en annan leverantör.


– Den restaurangen har köpt sitt kött från en annan leverantör. Det stod oxfilé på både förpackning och faktura, men analysen visade att det inte var vare sig nöt, fläsk eller hästkött, säger kommunens livsmedelsinspektör till Aftonbladet.


Vattenbuffel

Annons