Blåbärschoklad utan ett uns blåbär trots att förpackningen både i ord och bild vill få oss att tro att vi äter något med blåbär i. Så lanserade Cloetta vinterns nya kexchoklad.


Får det verkligen gå till så här undrade Äkta vara och många konsumenter runt om i landet?  Visst får det , tyckte Livsmedelsverket, konsumenter förväntas ändå inte tro att det är blåbär i chokladen, vilket retade upp konsumenterna ännu mer. Livsmedelsverket, liksom Cloettas kundtjänst, fick ovanligt många påringningar och mejlfrågor.


Efter en intensiv kampanj från Äkta vara och konsumenter runt om i landet lovade Cloetta  i slutet av mars att ändra sitt recept åtminstone före årsskiftet.

– Idag använder vi inte en naturlig arom. Vad vi kommer att göra är att stoppa i blåbär eller naturlig blåbärsarom, sade informationschefen Christina Björck.


Det hindrar inte att man innan dess hinner klämma ut två andra smaker av sin kexchoklad: hallon och banan – utan hallon och banan. Och både till förpackning och innehåll följer man det tidigare kritiserade konceptet: Frukterna avbildas frestande på paketet och med lika stora bokstäver som ordet choklad i Kexchoklad står vad vi ska tro att det smakar.


Kanske ska vi inte förvänta oss att det ens finns choklad i kexchokladen?

Slice-1

 

Läs Äkta varas artiklar om blåbärskampanjen:

Blåbär utan blåbär>>

Blåbär i chokladen "inte gott">>

Det borde du väl förstå!>>

Besparingsåtgärd?>>

Cloetta backar om arom>> 

Annons