Blåbärssoppa

Livsmedel, uppdaterad 6 March 2020

Huvudingrediensen när man kokar en klassisk blåbärssoppa är förstås blåbär.  Soppan sötas med socker och reds av med lite potatismjöl.


Se upp för

Förtjockningsmedel! T ex hydroxipropyldistärkelsefosfat (E 1442), guarkärnmjöl (E 412), karragenan (E 407) eller någon typ av modifierad stärkelse. En annan varningsklocka är att C-vitamin är tillsatt, vilket inte behövs i en riktig soppa eftersom blåbär är naturligt rika på vitaminet.


Leta efter

En bra blåbärssoppa innehåller mycket blåbär och lite annat. Färdigblandad soppa är dessutom att föredra framför pulversoppa. Om något märke måste rekommenderas så blir det – i brist på annat – Sagolika soppors blåbärssoppa. Men även den lämnar mycket i övrigt att önska. 


Ekologiskt

Naturens skafferi har en ekologisk blåbärssoppa.


Tips

Varför inte prova att koka egen soppa? Skogarna, och frysdiskarna, är fulla av bär. Har man bara bären går det på tre minuter.


Annons
Livsmedel A-ö
Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok