Crabsticks

Livsmedel, uppdaterad 6 March 2020

Kallas också surimisticks, seasticks eller bara sticks. En hårt processad massa av tvättat, billigt fiskkött och som fått en tillsatscoctail av stärkelse, stabiliseringsmedel, aromer smakförstärkare och färgämne. Massan, som ibland också innehåller soja, kan pressas så att de ser ut som jätteräkor eller skaldjursklor.


Se upp för
sådant som heter som ovan. Märkligt att namnet crabstick är tillåtet eftersom det inte innehåller en gnutta krabba ens. Vanligt på sushirestauranger eller mackställen som Subways.


Leta efter
äkta vara istället. Det behövs inte många räkor eller kräftstjärtar för att åstadkomma det crabsticks är tänkta att göra med en röra på en macka.


Ekologiskt
Glöm det.


Tips
Är du på en sushirestaurang, be om att slippa crabsticks. Var skeptisk till sådant som heter seafood i röror, där kan det har smugit sig in crabsticks. Subways Seafood &Crab-macka är ett exempel på det. En beskrivning av vad surimi är finns på Svensk Fisks hemsida: http://www.svenskfisk.se/1452.aspx?cat1=&cat2=&size=20&page=1

Annons
Livsmedel A-ö
Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok